Ordning i hemmet och sinnet

Vi lever i en rörig värld. Och rörigare blir den, hela tiden. Allt går bara snabbare och snabbare, och det lätt att man får en känsla av att inte hinna med, varken fysiskt eller i sinnet. Ibland behöver man hitta de där små knepen som gör världen lite lugnare, och ett tips som fungerar för många när omvärlden känns rörig är att göra ordning och reda där man kan. Det kan till exempel handla om att städa garderoben eller köksskåpen, att rensa och sortera och lägga var sak på sin plats. Ibland kan det nästan vara lite terapi att få ägna sig åt sådant, för man känner sig ofta lite lättare när man får rensa bort sådant som man inte använder och som bara ligger och tar plats, och få ställa tillbaka allt med ordning och reda.

Vilka knep har du?
Är du också en sådan som får lugn och ro i sinnet när du får städa och organisera? Berätta gärna för oss, och dela med dig av dina tips. En av våra läsare har till exempel berättat att hon hela tiden saknade påsklämmor när hon skulle använda dem, och när hon städade sina skåp märkte hon att hon hade massor som hade irrat sig bort till andra ställen. Påsklämmor är för övrigt ett bra tips om man vill ha lite ordning och reda i brödskrinet, kylen och frysen. En tät förslutning får maten att hålla mycket längre, allt från bröd som håller sig färskt längre till sådana här irriterande förpackningar som inte har någon förslutningsmetod. Vill man ha originalet av god kvalitet som håller formen länge så är det http://www.klammor.se/ man ska handla från.

Har du några bra tips som du vill dela med dig av? Skriv en kommentar! Vi vill gärna höra från er så att vi kan dela era tips!